søndag 29. november 2009

1. ID sporhelg

Da var det endelig tid for første kurshelgen med id spor i regi av Trofast hundeopplæring. Vi begynte på fredagskvelden med teori om id spor og fikk vite hva vi skulle gjøre resten av kurset. I går hadde vi første dagen med trening av egen hund, hvor treningen gikk ut på å trene hundene til å oppsøke figuranter. Dette innebar å danne en sosialiseringsring, dvs at vi satt oss i en sirkel inne i skogen, og sendte hundene inn for å sanke godbiter av alle figurantene. Pippi syntes det var ganske skummelt når alle satt slik i ring, men det ble litt mindre farlig når hun fant ut at disse menneskene i skogen var svært så gavmilde med godbiter. Hun synes fremdeles at det kan være litt skummelt, så dette er noe vi vil jobbe mer med.


Pippi demper på vei inn i ringen


Marius hadde en noe spesiell figurantstilling ;)


Anna er det trygt å gå til


Etterhvert kom halen høyere og høyere opp


Heldigvis er ikke hundene like kamerasky som deltakerne og kurslederneI dag begynte vi med å gå id spor, vi gjorde det veldig enkelt i starten, vi lot hundene få se figuranten gå ut ett lite stykke og sitte synlig før de fikk lukte på "smelleren" og oppsøke figuranten. Etterhvert satte figurantene seg mer og mer skjult, og til slutt fikk ikke hundene se figurantene gå inn i skogen, og vi la også på vinkler. Det var veldig spennende å se hvordan hundene jobbet, hvordan de først gikk etter synet, og senere måtte bruke nesen mer og mer. Pippi jobbet veldig bra, i denne settingen var figurantene kjempekjekke, og det var tydelig at hun ville fortsette treningen ettersom hun ikke ville tilbake til bilen etterpå :)


Litt figurantkos
Ragnhild og Phoebe


Anna og Una


Elin og Muffe


Pippi og Sanna venter på tur


Danielle og Kara


Thomas og IzzieEtter endt kurs tok jeg, Sanna, og Pippi en liten tur i Skjævelandskogen sammen med Ragnhild, Phoebe, Anna og Una.

Vi har hatt en kjempekjekk helg og gleder oss masse til neste helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar