søndag 6. november 2011

Barn & hund kurs

Sist helg var det endelig tid for høstens barn & hund kurs!  Vi hadde tre kjekke deltakere med like kjekke hunder og tilhørende voksne.  Vi begynte helgen med en kort intro til positiv trening, hvor ungene selv ble klikkertrent; for hvert riktig svar, fikk de ett klikk og en fruktkaramell.  Det var veldig populært og vi fikk masse kjekke svar!  Vi begynte praksisen  med demonstrasjon av kontakt og sittøvelser, før ungene fikk prøve øvelsene selv.  Vi avsluttet økten med sitteleken, og hundene var kjempeflinke til å bli sittende mens ungene  hoppet og spratt rundt dem.  

Maylen trener kontakt og sitt

Linn trener på sitt med forstyrrelser; her hopper hun mens Shanti blir sittende

Herman trener også på sitt med forstyrrelser, her beveger han seg gradvis lengre vekk mens Ghebo blir sittende

Premien for sitteleken må testes!


Etter kontakt og sittøvelsene trente vi på innkalling, og vi avsluttet med en innkallingskonkurranse.   Siste delen av dagen omhandlet agility.  Ungene fikk prøve både enkelthinder og tunnell, og fikk også prøve seg på å springe en liten "bane".

Kesha på vei gjennom tunnellen til Maylen

Det var ikke bare hundene som fikk hoppe hinderene!

Dagen ble avsluttet med en liten agilitykonkurranse, hvor ungene fikk springe "banen".  Det var ikke alltid like lett, men både hunder og unger var kjempeflinke!Søndagen startet vi med å se en film av Caroline Scott og retrieveren Rookie som danser freestyle.  Denne filmen er ett fantastisk eksempel på hvordan man kan sette sammen mange triks til å bli en hel dans.  Ungene satt med store øyne og første kommentaren var etter endt film var "-Kan vi se den igjen?!"


Vi gikk deretter ut, hvor jeg viste ungene flere triks man kan lære hunden, deriblant fremover- og bakover slalåm mellom beina, løfte på labbene i takt med bena mine, vinke, piruetter, håndtaget, og bruk av targetstick

Pippi går slalåm mellom bena mine

Ungene fikk prøve fremadsending til target med Pippi, hvor Pippi sprang bort til hendene deres, for så å komme tilbake til meg for å få godbit.  Deretter fikk ungene trene håndtarget med sine egne hunder.

Herman trener håndtarget med Ghebo

Det er mye å holde styr på når man trener håndtarget, så mamma Kristine fikk ta seg av klikkeren mens Maylen holdt frem hånden til Kesha og belønnet. Veldig bra samarbeid!

Linn fikk også Shanti til å gå under bena ved hjelp av håndtarget

Lekepauser er viktig- spesielt når man har en kjekk huske tilgjengelig!

Etter triksetreningen fikk vi være med Beate å legge ett blodspor for Terkel.  Ungene tok jobben alvorlig, og de var veldig flinke til å slepe skank og markere sporet med merkebånd.  

Ungene er klar med både skank og markeringsbånd

Her hjelper alle til; Beate dryppet blod, Maylen slepte skanken, og Linn og Herman hadde orden på markeringsbåndeneMens blodsporet fikk ligge litt fikk ungene i oppgave å tråkke opp ett område hvor hundene deres skulle få gå på godbitsøk. 

Shanti brukte først nesten bare synet til å finne godbitene, men tok etterhvert nesen mer i bruk for å finne godbitene som lå gjemt i gresset

Herman kaster godbiter ut på området etter å ha tråkket det opp

Ghebo på godbitsøk

Maylen synes det var mye kjekkere å hoppe enn å tråkke opp området!

Kesha i søk

Etter lunsj var det endelig tid for å bli med Beate å gå blodsporet.  Ungene var kjempeflinke til å følge etter å plukke markeringsbånd, og til å snakke med hviskestemme for å ikke forstyrre Terkel.   


Lille Terkel med store skanken

Terkel gjorde en kjempejobb med sporet, spesielt med tanke på kryssende spor fra forbipasserende og at han hadde ett lass med unger på slep. Vi fortsatte dagen med å holde en sosialiseringssirkel, som er nyttig i sporarbeid for å øke interessen for figuranter.  Ungene fikk først prøve en sosialiseringssirkel med Lucy, hvor de fikk utdelt hver sin leke, og fikk i oppgave å leke med henne når hun kom bort til dem.  Denne oppgaven gjorde de gledelig, og med super innsats!  Deretter fikk de prøve en sirkel med deres egne hunder, hvor hundene fikk godbiter for å springe bort til alle i ringen.  


Etter en lekepause fikk ungene beskjed om at Bente hadde forsvunnet!  Vi satte derfor Pippi i søk for å finne henne ved bruk av ett av Bentes skjerf.  

Pippi på vei etter å ha luktet på skjerfet (smelleren)


Etter å ha fulgt sporet rundt skolen fant heldigvis Pippi henne gjemt bak en benk.

Så fikk hver av ungene være med Bente å gjemme seg, og alle fikk prøve å gå ett idspor med Pippi.  Ungene lærte fort at selv små hunder kan dra godt når de går på spor, og de ble veldig flinke til å følge etter Pippi der hun gikk.  Pippi fant alle sammen, og jobbet knallbra!  Det virket ikke som hun ble berørt av at noen andre gikk med linen eller at det var to som gikk i samme spor.  


Herman på slep etter Pippi


Linn gjør Pippi klar til søk

Vi fikk også en litt uventet forstyrrelse på det ene sporet da sporet gikk gjennom skolegården som plutselig hadde blitt full av unger.  Sporet gikk rett forbi ungene, og Pippi viste litt tegn til å ville springe bort til de første vi møtte, men tok en helomvending da sporet gikk forbi dem.  Da vi kom bort til Bente og Maylens gjemmested var det også en annen jente der som Pippi sprang bort til, men etter å ha luktet på henne sprang hun videre og fant den rette figuranten.  Det var ikke i planen å trene på falsk figurant, men det var veldig kjekt å se at hun klarte å velge riktig!

Etter at alle hadde fått prøve å gå idspor med Pippi, fikk deres egne hunder prøve seg på å finne mennesker.  Her tok vi i bruk ungenes kjekke pappa, mamma og "mammas venninde", som fikk gå fra hunden og gjemme seg bak noen busker.  Hundene og ungene syntes dette var kjempekjekt, og de fant dem fort.  

Ghebo fant raskt Beate som hadde gjemt seg i buskeneTil slutt hadde vi en liten oppvisning hvor ungene fikk vise frem noe de hadde lært i løpet av helgen.  Vi fikk se mange flotte øvelser, som kontakt, sitt, ligg, target og litt dans.  
Linn og Shanti viste en selvkomponert liten dans og"sitte bamse"

Maylen viser hvor flink Kesha er på håndtarget

Herman får Ghebo til å danse piruett

Etter en strålende oppvisning gikk vi inn for premieutdeling.  Ungene fikk både noe godt til seg selv og til hundene, i tillegg til en leke og ett eget diplom for bestått kurs.  Premiene hadde de virkelig fortjent, det krever mye av både barn og hunder til å gå en hel helg på kurs, og alle viste ett kjempeengasjement og hadde en fantastisk fremgang!

Tusen takk for en kjempekjekk helg med utrolig flinke og kjekke deltakere, hunder og foresatte!


1 kommentar:

  1. Så kjekt å lese Helle! Så ut som dere hadde det kjempe gøy!:D

    SvarSlett