onsdag 6. juni 2012

Dyrenes dag

Lørdag var vi invitert til Dyrenes dag i regi av Stavanger smådyrklinikk. Dyrenes dag er ett årlig arrangement med flere innslag av forskjellige dyr, deriblant rasedefilering, fremvisning av rasekatter, kaninhopping og innslag fra Norske Redningshunder. 


For første gang i år hadde Firbent Terapi også ett innslag, hvor jeg fortalte om de positive effektene dyr har på mennesker, og om de mange bruksområdene hvor man kan bruke dyr i terapi og aktivitet med mennesker. 
Vi hadde også en demonstrasjon av hva arbeidsoppgavene til en terapihund kan bestå av, hvor vi viste forskjellige øvelser som kan brukes i dyreassistert terapi. Vi stilte også med en egen stand hvor vi delte ut informasjonsmateriell, og hvor folk kom innom for å ta en prat om dyr i terapi, og for å kose med Lucy.

Fra innslaget vårt 
Veldig kjekt at så mange ville se og høre på!

Lucy sitter tålmodig å hører på meg snakke før demonstrasjonen


Både to- og firbente tilskuere


Noen av emnene jeg snakket om var bruk av hund i dyreassistert- terapi, aktivitet, og som en pedagogisk ressurs i skolen- også kjent som "lesehund"
Brukergruppene og områdene er mange, og vi har ett tilbud for de fleste, inkludert ett tilbud til voksne og barn som er redd for hund.
Fra demonstrasjonen av øvelser som kan brukes i dyreassistert terapi.  
På bildet demonstreres benløft; hvor "pasienten" løfter ett og ett ben eller begge bena, og Lucy løfter en eller begge potene på bena til pasienten. Vi gjorde deretter øvelsen mer krevende for pasienten, da hun måtte holde begge bena oppe, mens hun brukte armene til å få Lucy til å gå under bena. Vi gjorde også en øvelse for å trene armene, hvor pasienten hadde en gjenstand (apport) som ble kastet, og som Lucy hentet og leverte tilbake til pasienten. 

Denne øvelsen kan også gjøres til en øvelse for mental trening, for eksempel i trening av hukommelsen. Man kan da legge ut flere gjenstander i forskjellig farge, slik at pasienten må huske og fortelle hunden hvilken farge gjenstand den skal hente. Dette kan også gjøres med klosser med bokstaver eller tall, og kan brukes med flere brukergrupper, deriblant eldre med demens, og som en pedagogisk øvelse i lese- eller matteoppgaver for elever.

Stand'en vår

Det var stor trafikk inn og ut av klinikken hvor de for anledningen hadde pyntet veggene med informasjonsplakater 

Takk til Stavanger smådyrklinikk for at vi fikk komme, takk til alle som så og hørte på, og til alle som kom innom standen for en hyggelig prat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar