lørdag 5. desember 2009

2. Idsporhelg

Nå er det endelig helg igjen og tid for en ny helg med idspor kurs. Planen for dagen var figurantarbeid, hvor vi skulle lære å bli gode figuranter. Vi delte oss opp i to grupper, hvor jeg, Sanna og Daniella var figuranter for Marius og Lars Inges hunder, Zita og Kira mens de andre var figuranter for Karins Trofast og Chaos. Treningen gikk ut på at en av oss var "riktig" figurant, som la igjen smeller til hunden ved begynnelsen av sporet, mens en "falsk" figurant gikk i sporet til den "riktige" for så å skilles i en vinkel (ene figuranten går rett frem, mens den andre går til siden, eller at figurantene går i en "T" i hver sin retning). Målet er at hunden skal lære seg å skille mellom det riktige og falske sporet, og velge det riktige. Det gikk veldig radig og vi fikk tid til å kjøre to runder slik at alle fikk være "riktig" og "falsk" figurant for begge hundene.


Marius lar Zita lukte på smelleren

Etter lunsj fikk vi prøve å gå spor med Karins hunder, noe som var veldig lærerikt ettersom vi lærer å lese andre hunder i sporet. Jeg fikk gå spor med Chaos, og lærte hva man kan gjøre dersom hunden detter av sporet (sannsynligvis forårsaket av en veldig spennende død rev i begynnelsen av sporet.. :P).


Meg og Chaos


Sanna gjør seg klar til å gå spor med Trofast


Til søndagen hadde vi fått i lekse å planlegge og legge opp til spor selv, noe som vi må kunne på de videre sportreningene. Jeg valgte å fokusere på vinkler, slik at dette er noe Pippi kan før vi begynner med falsk figurant. Vi fikk gått seks spor, vi begynte enkelt med en vinkel og gikk deretter over til flere vinkler og med vinden fra forskjellige retninger. Pippi var kjempeflink og det var tydelig at hun synes dette er kjempekjekt, faktisk så kjekt at jeg må holde henne igjen for at hun ikke skal fyke gjennom sporet. Både jeg, Sanna og Pippi har fått veldig mye ut av dette kurset, og dette er uten tvil noe vi har lyst til å fortsette med!


Thomas og Izzie


Elin og Muffe


Sanna og Pippi


En smule ekstatisk Pippi når hun fant Elin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar