søndag 5. desember 2010

Instruktørkurs 3. helg

Da var det endelig tid for 3. helg av Siddis hundeskoles instruktørutdanning.  Denne gang var vi ute på Tjelta i ett tidligere grisehus hvor vi hadde undervisning på kjøkkenet og praksis inne og ute i snøen.  Helgen begynte med fremføring av foredragene vi hadde forberedt om hundens språk.  Jeg var redd jeg ikke hadde nok stoff til de15 minuttene vi skulle bruke, men tok grundig feil og foredraget varte i hele 32 minutter!  Så nå har jeg lært at jeg bør time foredraget bedre til neste gang!  Etter foredragene skulle vi vise at vi hadde øvd på hjemmeleksen som var å gå pent i bånd, hvor Pippi heldigvis viste at dette er noe vi har jobbet med.  Etterpå skulle vi ha en presentasjon av øvelsen "gå pent i bånd", demonstrere øvelsen med en hund og instruere de andre deltakerne i øvelsen.  Etter kurset gikk vi tur på Hellestø for å la hundene få ut den oppsparte energien etter å ha ligget i bilen store deler av dagen.  

Tove foreleser om hundens språk


Demonstrasjon av "gå pent i bånd"

Siri demonstrerer andre talenter
Kosehunden Siri

Thomas trener kontakt før "gå pent i bånd"

Det samme gjør Bente med Siri

Demonstrasjon av "gå pent i bånd" med Izzy

Søndagen hadde vi først teori om øvelsen "gå pent i bånd", "innkalling" og om ulv og hund.  Vi demonstrerte innkalling med egne hunder og hadde presentasjon av innkallingsøvelsen, demonstrasjon med hund og instruering av de andre deltakerne i øvelsen.  Det ble dessverre litt lite tid til å gå gjennom alt om hundens språk, så på nyåret skal vi delta på kursene "hundens språk" og "atferd og problematferd".  


Tove demonstrerer innkalling

Thomas trener innkalling mens Bente er forstyrrelse

Tove demonstrerer belønning av innkalling med Izzy

Denne helgen har vært veldig lærerik, med de alltid like kjekke instruktørene og deltakerne.  Det er veldig kjekt å se både min egen og de andres fremgang, det merkes at vi har fått trening i å holde foredrag og i å instruere :)
Gleder meg allerede til neste helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar