torsdag 26. januar 2012

Praktisk eksamen instruktørkurs i problematferd

Da var siste helgen på Siddis hundeskoles instruktørkurs i problematferd over.  Denne helgen hadde vi praktisk eksamen fulgt av en eksamensfest på lørdagen, og teori om bjeffing og seperasjonsangst på søndagen.  Under den praktiske eksamen fikk vi utdelt hver vår "problemhund", som var redd folk og/eller hunder, og vi fikk 30 minutter sammen med eier til å planlegge to treningsøkter.  Jeg fikk utdelt en hund som var redd for mennesker, og vi startet første økten med å trene på at han skulle bli trygg på meg, før vi gikk videre til å trene på en figurant i den andre økten.  
Det jeg synes er vanskeligst med å jobbe med problematferd er at det ikke finnes en fasit.  Metodene vi bruker i treningen er gradvis tilnærming og motbetinging, men ingen hund eller problemstilling er lik, og det kan derfor være vanskelig å vite hvor fort og hvordan man bør gå frem.  Når det er sagt er det utrolig lærerikt å jobbe med problematferd, nettopp fordi man ikke kan lære dette kun av å pugge teori (selv om det er viktig å kunne!), og man lærer utrolig mye av å praktisere.  


Lørdagskvelden ble tilbrakt i lystig lag hos Bente, spesielt etter at vi fikk vite at praktisk eksamen var bestått! 
Vi fortsatte kvelden med mime-brettspill


Mangel på terninger? Ikke noe problem når man har smartphone!
Teori om bjeffing på søndagen

Jeg fikk også benyttet anledningen til å trene ro med Lucy under forelesningen.  Som du kan se funket det ypperlig!

Flinke kursdeltakereVi fikk også en oppgave å bryne hodene våre på, med mange kreative og smarte løsningsforslag

Nå gjenstår bare eksamensoppgaven, hvor jeg skal skrive om treningen av Kira som er redd for mennesker (se tidligere innlegg).  Det blir litt rart å ikke gå på instruktørkurs lengre når vi er ferdig med dette kurset, men da er det heldigvis nye kurs som står for tur, blant annet freestyle og spesialsøk! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar