tirsdag 17. april 2012

Spordag i skogen

En herlig fredag formiddag var vi samlet en god gjeng i Svilandsskogen for rundering- og sportrening.  Jeg, Marianne, Aron, Beate og Kathrine startet med å legge ut blodspor.

Marianne og Aron legger blodspor for Simba
Selv om det var første gang Simba gikk blodspor gikk han kjempebra!


Jeg og Marianne legger ut nytt blodspor


Mens blodsporene fikk ligge litt gikk vi ett lite idspor med Lucy


Til min store irritasjon viste det seg at området vi la idsporet i tydeligvis også blir brukt til paintball, og det lå derfor velsmakende paintballkuler over alt... Lucy fikk i seg ett par, men jeg ble forsikret om at det ikke var farlig ettersom de bruker farge som brytes ned i naturen, puh!


Jeg måtte stoppe og styre Lucy unna kulene flere ganger, og var redd for at det ville ødelegge hele sporet slik at hun kun ville fokusere på å jakte kuler, men flinke Lucy fortsatte frem til sporslutt
Marianne la ett nytt spor og da Lucy skulle lukte på smelleren ble hun litt gira og skulle absolutt leke med den. Heldigvis ble det ikke ble hull i luen (tror jeg?)


Også denne gang fant hun Marianne, og heldigvis var det ikke like mange distraherende paintballkuler i dette sporet
Så var det Kathrines tur til å prøve blodspor med Diesel. Dette var første gang Diesel prøvde seg på blodspor og det var tydelig at dette var litt skummelt. Han var veldig interessert i blodsporet, men vi kunne se på hele kroppsholdningen og den nærmest krypende gangen hans at han ikke var helt komfortabel med dette. Jeg har aldri opplevd at en hund har vært så redd for sporet før (en ting er selve skanken, har opplevd at noen hunder synes denne er skummel) og vi oppdaget også at det midt i sporet tilfeldigvis lå rådyravføring. Kan dette kanskje bidratt til at det ble så skummelt? Noen som vet?


Likevel ville Diesel fortsette, og sakte men sikkert kom han fram til skanken


I etterpåklokskapen innså vi at vi selvfølgelig burde latt ham bli "kjent" med skanken før vi gikk blodsporet, da han syntes den var kjempeskummel! Det var såvidt han ville ta godbitene som lå rundt, og vi bestemte oss derfor for å la ham få sjekke ut skanken og la ham bli trygg på denne før han gikk flere spor.


Dette var også Lunas første gang på blodspor

Terrenget var ikke like lett å komme seg igjennom, ihvertfall ikke med en ivrig border collie, men bortsett fra at det gikk litt fort i starten gikk hun kjempebra!


Luna syntes skanken var kjempekul og ville gjerne leke med den som belønning

En liten film av Pippi's til da lengste blodspor. Legg merke til ulempen med å gå spor med liten hund; hun smetter lett under kvister og buskas, mens jeg må fikle med linen

Flink jente!


Etter alle var ferdig å trene tok vi en felles tur i områdetTakk for en veldig kjekk treningsdag i lystig lag! Dette må vi definitivt gjenta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar