fredag 17. februar 2012

Idsportrening Forus/Sola

Sist idsportrening var vi 3 mennesker som dukket opp på Forus; jeg, John og Lars Inge.  Under planleggingen gjorde John meg oppmerksom på noe jeg ikke har tenkt over på lenge, nemlig at vi i det siste har trent mye på å gå spor, men lite på selve id-delen av idsporet.  Vi bestemte oss derfor for å trene på id- delen med to figuranter i slutten av sporet, hvor hundene da må velge riktig figurant.  

John var "ekte" figurant, og Pippi viste tydelig at det var ham hun ville til


På det neste sporet tullet Pippi fryktelig. Det skal sies at vi traff på en hare midt i sporet (midt på forus!), men jeg vet ikke om det var dette som fikk henne til å havne på villspor eller ikke. Jeg avbrøt sporet, tok henne med tilbake til sporstart, og satte henne på sporet på nytt.  Denne gangen jobbet hun mye bedre, og fant raskt figurantene.

Vi var kanskje litt uheldige med plasseringen av Lars Inge som var falsk figurant, da han stod foran John, og Pippi måtte gå forbi ham for å komme til John.  Dette var tydeligvis litt for vanskelig for henne, og hun var derfor bortom Lars Inge før hun sprang bort til riktig figurant.Flinke Trofasten får belønningen (frokosten) for å ha funnet og valgt riktig figurant

Kira syntes det var litt forvirrende da det ene sporet gikk ned til ett garasjeanlegg, men hun fant både sporet og riktig figurant

Chaos fikk en ekstra forstyrrelse i sporet med to mennesker som flyttet en hestehenger, men  dette stoppet ham ikke i å finne og velge riktig figurant

Vet ikke hvem som har det mest gøy, Chaos eller Lars Inge?

På det neste sporet stod jeg først, og var den første Chaos oppdaget, men.. 

...Chaos kunne ikke brydd seg mindre om meg og gikk rett til riktig figurant


Dette var første gangen Lucy fikk prøve ett litt lengre spor, da vi tidligere har fokusert mye på å springe ut til figurant og leke.  Vi brukte påvirkning med at hun fikk godbit og leke litt med Lars Inge før han gikk, og i begynnelsen var det tydelig at hun prøvde å gå etter synet, og prøvde å gjette hvor han var.


På det neste sporet fikk hun se Lars Inge gå, men hun fikk ikke se i hvilken retning han gikk, slik at hun måtte bruke nesen og ikke synet.  Hun jobbet ivrig og godt, og var veldig fornøyd med å finne en figurant som både lekte dralek og fikk pølsebiter til å fly. Jeg har en mistanke om at hun har ett stort potensiale innen spor, så dette skal vi prøve å utnytte!


3 kommentarer:

  1. Så spennende! Å gå spor er morsomt :) Min neste hund (kanskje en Chodsky pes) har jeg lyst til å trene søksøvelser med. Ikke så lett å få til det per i dag med en nakenhund særdeles uten "motor". Det nærmeste søket vi kommer er godbitsøk i hagen :) Lykke til med sportreningen. Morsomt at du legger ut så mange fine bilder!

    SvarSlett
  2. Hei og takk! :) Spor er kjempegøy! Jeg har ikke hørt om Chodsky pes før, så jeg måtte "google" rasen, flott hund! Har du prøvd godbitsøk med nakenhunden? Er mange hunder som synes det er veldig kjekt!

    SvarSlett
  3. Jeg har forsøkt godbitsøk i skogen, men det fungerer best på gresset her hjemme, i hvertfall på Lita. Den andre hunden vår Mira (også nakenhund) er mye mer søksglad og kan nok kanskje synes det er gøy å prøve spor. :) Hun er mye mer aktiv og synes det meste er gøy!

    SvarSlett