tirsdag 16. november 2010

Hyttetur på Gilja

Siste helgen i oktober tok jeg, Pippi og ei venninne turen til Gilja på hyttetur.  Fredagen ble brukt til å slappe av med ett glass vin mens vi leste kart og planla en dagstur til Hunnedalen.  På lørdagen dro vi til mine besteforeldres hytte i hunnedalen for å hjelpe min morfar med noe på hytta, før vi tok turen oppover mot Kånedalen til hvor vi hadde fått kartkoordinatene til hvor hjelpekorpsdeltakerne på høstens barmarkskurs befant seg.  
På turen ville vi øve på å gå etter kart og kompass, men det er tydeligvis ikke like lett å øve på dette når man har med seg en sporhund.. Pippi gikk nemlig foran og fulgte sporet etter noen av hjelpekorpserne som hadde gått der tidligere, hun ville absolutt gå en vei rundt en topp på nedsiden, selv om vi ville å gå over, og det viste seg da at en av hjelpekorpserne hun har truffet på før hadde gått på nedsiden.  Det ble litt juks i forhold til kartorienterningen, men kjekt å se at Pippi kan bruke nesen sin til det hun skal :)
Søndagen brukte vi til dugnadsarbeid på hytta, i løpet av sommeren hadde sauene brukt terrassen som utedo, og møkken var bortimot grodd inn i plankene.  Så vi spadde, kostet, spylte og hakket i ett par timer og fikk en ren og pen terrasse mens Pippi jaktet lemen/mus/rotter rundt hytta.  


Kartlesing er mye morsommere med ett glass vin til
Mine besteforeldres hytte i Hunnedalen 

Kartleser Tina
Leiren til deltakerne i høstens barmarkskurs 

Snø!

Møkkajobb- bokstavlig talt

En ganske stor forbedring
Det ble ikke noen gnagerdødsfall (såvidt jeg vet) men Pippi drepte
koserotten flere ganger i løpet av oppholdet, og vokter her over byttet sitt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar