torsdag 17. februar 2011

Instruktørkurs 5. helg

Da var nok en instruktørhelg over, og dette har uten tvil vært den kjekkeste kurshelgen hittil.  Lørdagen begynte med gruppearbeid hvor vi jobbet sammen to og to om å kombinere leksene våre til ett foredrag om hva vi synes burde være med på ett valpekurs, alt fra teorikvelden, til privattimen og kurskveldene.  Gruppearbeidet ble etterfulgt av praksis som bestod av å vise den praktiske leksen som var "fot"-øvelsen, før vi fremførte resultatet av hjemmeleksen og gruppearbeidet.  

Søndagen tilbrakte vi i Skjævelandsskogen, hvor vi hadde spordag.  Jeg hadde laget ett opplegg om sosialiseringsring, en øvelse for å øke figurantinteressen samt å lære hunden å bruke nesen.  Øvelsen går ut på å plassere figurantene i en sirkel i skogen, som fører tar hunden bort til, og slipper hunden.  Når hunden tar kontakt med figurantene belønner disse, og etter at hunden har gått videre til neste figuant, beveger figuranten seg bakover slik at det blir større avstand mellom figurantene, og de blir liggende mer og mer skjult.  Slik må hunden etterhvert begynne å bruke nesen for å finne figurantene.  
Bente hadde godbitsspor som tema, og læret oss å legge godbitspor, hvor vi la godbiter bak hvert forspor, noe som viste seg å ikke være det letteste balansemessig sett.  


Bente viser hvordan man legger ut godbitspor


Jon hadde om blodspor, noe som hverken jeg eller Pippi har prøvd før, men som hun klarte veldig bra og som var veldig kjekt!  I tillegg hadde han en øvelse hvor vi tråkket opp en firkant på ca 12x12 skritt og la godbiter inni, for å lære hunden å bruke nesen i det opptråkkede området.  

Jeg og Pippi går blodspor (forøvrig ikke det letteste i 30 kg klær...)

Pippi søker etter godbiter i den opptråkkede firkanten

Tove hadde en gjennomgang av spontanspor for oss, men for å ikke ødelegge for idsportreningen vår, fikk jeg Siri som figurant og fikk lagt ett idspor.  Pippi har ikke fått trent idspor på en god stund ettersom jeg har fått beskjed av veterinæren at hun ikke bør drive noen aktiviteter som kan skape stress, men hun har tydeligvis ikke glemt hvordan det gjøres, og gikk knallbra!  Med tanke på hvor mye både Pippi og jeg setter pris på å trene idspor, kommer jeg nok til å ta en prat med veterinæren igjen for å høre om det ikke er mulig å delta på idsportreninger likevel, så lenge vi får trent mye ro og at hun ikke stresser seg for mye opp i sporet.  Som alltid en veldig lærerik og kjekk helg!

Jon fikset bål, primus og nudler for ossIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar