torsdag 29. desember 2011

Trening til runderingskurs

Første helgen i desember holdt jeg passeringskurs på Tjelta, og benyttet anledningen etter endt kurs til å trene til runderingskurset påfølgende helg.  I informasjonsskrivet som ble gitt ut i forkant av kurset var det ønskelig at vi trente på apport, og gjerne på å holde fast og avlevere i utgangsstilling med avstandsbelønning (til bringkobbelmeldingen).  Vi hadde ikke på langt nær kommet så langt i treningen, men vi trente så langt vi var kommet, med å få Lucy til å gripe over og holde fast i apporten mens jeg dro i den.  


Vi trente også på håndtarget som ett ledd i å få henne til å senere avlevere apport i hånden.

Belønning med lek

  I skrivet ble vi også anbefalt å trene på lek med andre mennesker, og vi jobbet videre med å utvikle lek med Kine.

Etter endt "innetrening" gikk vi ut for å trene litt idspor.  Loke og Pluto hadde aldri prøvd idspor før, så vi trente på å springe ut til figurant, og på noen lette spor med synlig og delvis skjult figurant.  Pluto tok det veldig kjapt, så vi trente etterhvert med litt lengre spor, og helt skjult figurant.  

Belønning hos figurant

Vi la også ut ett spor til Pippi som gikk på gangstien langs veien og inn på ett jorde.  Dette sporet ble dessverre litt vanskelig for henne på grunn av bilveien, da hun reagerte på bilene som sporadisk kjørte forbi.  Til tross for avbruddene fortsatte hun sporet, og hun klarte tilogmed å fortsette sporet etter at jeg stoppet henne for å trene på bilene.  Hun fikk litt problemer i slutten av sporet da hun fikk overvær av Kine, men ikke kunne ta raskeste veien til henne på grunn av ett gjerde.  Dette ble en veldig god trening på problemløsning i sporet, hvor hun måtte finne en annen vei til figuranten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar