tirsdag 19. juni 2012

Freestylekurs med Kath Hardman og Karen Sykes

Første helgen i påsken var det duket for årets første roadtrip! Jeg og Marianne pakket 4 hunder og nok klær og utstyr til å overleve i villmarken i 1 måned, og dro til Egersund for å plukke opp Marius. Derfra fortsatte turen videre til Grorud gård hvor vi tilbrakte helgen på freestylekurs med Kath Hardman og Karen Sykes


En liten luftestopp i Egersund for å la hundene få ut litt energi


Pippi ville som vanlig vasse litt mens de andre hundene badet


Marianne tok med souvenir fra Egersund i hetten


Selvfølgelig måtte gjørmetrollene bade i gjørme etter de hadde badet i vannet, så da bar det ned til vannet for ett nytt bad


Pippi og Lucy prøvde febrilsk å få tak i ballen


Helt til Zita kom å ødela moroaVi kom frem til Grorud sent på kvelden, og etter en god natts søvn var det endelig tid for å starte kurset. Karen og Kath begynte kurset med en presentasjon av seg selv og deres hunder, og avlivet samtidig myten om at deres suksess kom av at de hadde border collier som "alle" kan klare trene, da samtlige av deres hunder hadde en eller annen form for problematferd. Jeg synes det er veldig positivt at de har erfaring i å jobbe med hunder med problematferd, og det var veldig motiverende å høre at på tross av "eldre" hunder (den ene hunden var 7 år da de startet) og hunder med problematferd har de begge kommet i verdenseliten i freestyle!
Karen og Kath la stor vekt på hvor viktig det er å jobbe med hundens motivasjon, å finne utav dens "belønningsscala" (hva hunden liker best, mindre, og minst), og å bruke dette aktivt i treningen. Vi mennesker er veldig forutsigbare og vi kan lett henge oss opp i å belønne på samme måte og på samme sted. For å få max motivasjon bør hunden aldri vite når belønningen kommer. Jeg innså at jeg har blitt litt "lat" når det gjelder belønningene mine ettersom begge mine hunder jobber veldig godt for godbiter, og jeg er nok også en av dem som belønner veldig forutsigbart. Dette skal jeg prøve å få slutt på!


For å få ett innblikk i hvor vanskelig det er å trene freestyle hvor man skal kontrollere både egne bevegelser OG føre hunden fikk vi i oppgave å bevege oss til musikk etter instruksjon fra Karen og Kath.Vi begynte den praktiske treningen med å jobbe med fri ved fot. 
Vi ble deretter delt opp i grupper hvor vi fikk utdelt en sekvens av sangen "Singing in the rain" og skulle koreografere og samkjøre øvelser til å bli en liten rutine
Ettersom jeg og Lucy kunne færre øvelser enn de andre tilpasset vi det slik at noen gjorde mer avanserte øvelser, mens noen gjorde forenklede versjoner av lignende øvelse. Her går to av hundene under fører med labbene på førers ben, mens to av oss går fri ved fot


"Snurr"

Etter en lang kursdag tok vi med oss hundene på en god tur i nærområdet 

Bading var selvsagt obligatorisk
Etter tur og middag fortsatte vi å trene. 
Noe av det jeg setter veldig stor pris på med å ha to hunder er at jeg kan veksle på å trene med dem, og dermed kan jeg trene dobbelt så lenge!
Flinke Luna sitter i utgangsstilling


Slalåm mellom bena


Dekk på teppe


Vi ga oss med treningen rundt kl 23, og først da viste Lucy tegn på at hun ikke hadde like lyst til å trene mer- etter nesten 10 timer med kurs, trening og flere gode turer!!
Dvs; hun ville fortsatt jobbe, men da ville hun ha noe bedre enn bare tørrforkuler som belønning..! Hun har virkelig vist seg å være litt av ett arbeidsjern!


Søndagen startet vi med teori, i ett noe kaldt teorilokale ifølge gårdens tynnpels
I forkant av kurset ble vi bedt om å skrive ned alle øvelsene hunden kunne på små lapper, og å ta med disse. Vi skulle legge lappene i en pose og tilfeldig trekke 5 lapper, som skulle settes sammen med eller uten overgangsøvelser (dersom det var nødvendig for å "sy" øvelsene sammen)
Karen og Kath var veldig flinke til å bruke av seg selv og demonstrere på en lettfattelig måte 


Gjennomgang av teori før praktisk trening
Luna fikk god trening i forstyrrelser

Helgen gikk fryktelig fort, men vi fikk gått gjennom mye! 
Noen av emnene vi var innom i løpet av helgen var "attityde", hvordan man starter og slutter ett program, og hvordan man bruker ringen, gjenstander og kostymer. Vi gjennomgikk også hvordan man kan hanskes med diverse utfordringer i treningen, deriblant bjeffing.


Tusen takk til Karen og Kath, til kjekke meddeltakere og til Norsk Freestyleforening for ett morsomt og lærerikt kurs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar