søndag 24. juni 2012

Stortingsrepresentant på terapihundbesøk

I slutten av april fikk jeg gleden av å invitere stortingsrepresentant for helse- og omsorgskomiteen Tove Karoline Knutsen og medlem i kommunalstyret for levekår Ole Martin Juul Slyngstadli med på besøk på Stokka sykehjem.  Tove er veldig begeistret for og interessert i dyreassistert terapi, og sier selv at "vi trenger å tenke nytt og utradisjonelt når det gjelder omsorg, der menneskets behov for gledesfylte og gode opplevelser får større plass enn det kanskje har hatt hittil". 


Tove og Ole Martin ville gjerne se Lucy i aksjon, så vi tok turen til Stokka sykehjem hvor vi fikk treffe virksomhetsleder Rune Skjæveland og Lone Kolby, som er prosjektleder for Aktivitetsdosetten. Stokka sykehjem har lenge hatt dyr "på huset", og har en egen sansehage med høner og kaniner hvor beboerne blant annet kan hente ferske egg, og hvor barn fra barnehager og skoler kan komme å hilse på dyrene. 


Fra venstre: stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen, virksomhetsleder Rune Skjæveland, prosjektleder Lone Koldby, dyreassistert terapeut Helle K. Barstad med terapihunden Lucy, og Ole Martin Juul Slyngstadli, medlem i kommunalstyret for levekår i Stavanger. Foto: Kristin K. Trana

Etter en liten omvisning av sykehjemmets sansehage gikk vi opp til en av avdelingene for å hilse på beboerne. Vi hadde ikke kommet lengre enn inn i gangen før vi traff en beboer som gjerne ville hilse på Lucy. Inne i dagligstuen var det flere som ville hilse og klappe, og Lucy fikk ligge på flere fang. Det var ett rørende øyeblikk da en av damene som selv hadde eid hund i mange år fikk Lucy på fanget, klemte henne godt, og felte ett par gledestårer. Da slet selv undertegnede med å holde tårene tilbake. 

Beboer Brita Birkenæs syntes det var veldig kjekt å få besøk av Lucy. Foto: Kristin K. Trana

Takk til Tove og Ole Martin for besøket, og takk til Rune og Lone for at vi fikk komme på besøk. Jeg og mine kolleger setter stor pris på politikere som viser engasjement for bruk av dyr i terapi, da dette har bevist positiv effekt på pasienter, og er ett foreløpig lite benyttet tilbud her til lands. Vi har mye å lære av å se på vårt naboland Sverige, samt andre land som USA når det kommer til bruk av dyr innen helse-, omsorgs, og utdanningssektoren.
Ja takk til å få dyreassistert terapi inn på dagsordenen!

Artikkel om besøket kan du lese på Arbeiderpartiets hjemmeside
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar