torsdag 20. september 2012

Terapihund under trening

I slutten av august fikk vi ett nytt familiemedlem og en ny kollega i Firbent Terapi.  
Han har fått navnet Mac, og er en 4 år gammel jack russell terrier. Han kommer fra Kennel Lucky Jack i Krøderen, og er sønnen til vår andre terapihund Lucy. 


Lucy og Mac på stand under Miljøsøndag

Mac er foreløpig under trening, og vi har ham i prøvetid mens vi evaluerer ham for å se om han egner seg som terapihund. Det er veldig krevende for hunder å arbeide i terapi med mennesker, og han må derfor testes for å kartlegge hans reaksjonsmønster, sosialitet med mennesker, hvordan han reagerer i fremmede miljø, samt flere andre momenter. Ett av de viktigste momentene vi tester er hundens reaksjon på røff behandling og atferd ovenfor nye og potensielt skremmende objekter. Dette testes for å se hvordan hunden reagerer dersom den blir skremt eller opplever noe ubehagelig. Det er ønskelig at hunder som skal brukes i terapi avreagerer på en bra måte, ikke viser vedvarende redsel eller reagerer med aggresjon. Vi tester for dette for å kunne "kvalitetssikre" hundene våre, for å sikre oss at de ikke vil reagere på en uønsket måte. 


Miljøtrening: Mac har lett for å slappe av i nye miljø

Mac har tatt flyttingen til ett nytt hjem med knusende ro, noe som har gjort at overgangen fra 2 til 3 hunder i hus har gått knirkefritt. Det er tydelig at Lucy setter pris på å ha sønnen hennes i hus, og det virker som at hun helt har glemt at hun er en voksen dame og ikke en valp når hun leker med Mac. Pippi har overraskende lett akseptert å få en herremann i hus, og hun ser faktisk ut til å sette pris på å ha ham herSå langt har Mac vist seg å være en veldig omgjengelig og glad gutt, som mer enn gjerne vil hilse på alle. Han er en skikkelig kosegutt som aldri kan få nok oppmerksomhet og kos, samtidig som han er veldig rolig og lett å jobbe med. Vi ser frem til å bli bedre kjent med Mac og håper at han har arvet mange av hans mors gode terapihund-egenskaper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar