søndag 8. mai 2011

Agilitykurs Fanny Gott

Forrige helg var jeg på agilitykurs med Fanny Gott fra Klickerklok. Fanny har mye erfaring med agility, og hun kom med mange nye innfallsvinkler til innlæring av agilitymomenter.  Vi gikk gjennom bruk av lek som belønning med fokus på vektfordeling og på å bygge verdi for leker.  Vi gikk også gjennom sirkeltrening, fremadsending og hvordan vi kan lære hunden at det er ok at fører trykker på hundens linje.  Kontaktfeltene ble trent inn med 2 på, 2 av (hunden står med frembena i bakken og bakbena på kontaktfeltet), og med nesetarget, hvor hunden skal trykke nesen i bakken med bakbena på kontaktfeltet.

Fanny trener etter Greg Deretts handlingsystem, hvor målsetningen er at hunden skal springe raskt, ta den korteste linjen og at det skal være tydelig for hunden hvor den skal. Vi gikk gjennom de forskjellige metodene for å bytte side; fremforbytter, bakbytter og blindbytter, samt når og hvordan man bør bruke en serpentin og en threadle.  Fanny gikk også gjennom hoppteknikk, deriblant One Jump, hvordan man kan varme opp hunden før man trener, og anatomien til en god agilityhund.

Det siste vi gikk gjennom var innlæringen av slalåm, hvor vi benyttet Susan Garrets 2 x 2 metode.  Forutsetningen for å trene 2 x 2 er at hunden kan one jump med forskjellige inngangsvinkler, er vant med shaping, har bra kroppskontroll, bra feilrutine, kan belønnes med leke som kastes og at hunden kommer tilbake med leken.  Metoden går ut på å først lære hunden å gå gjennom en port (to pinner) fra alle vinkler, før man går over til to porter (fire pinner) som man etterhvert flytter nærmere og etter hverandre på rekke.  Deretter sendes hunden til slalåmen fra hopphindre fra forskjellige vinkler, før man går over til seks pinner og til slutt alle tolv.  

Lekutvikling

Lek med forkus på vektfordeling

Tur i lunsjen med tre hunder og barnevognSirkeltrening

Innøving av nesetarget på kontaktfelt

One jump


Tur på Hellestø etter kurset


Praksisen på søndagen begynte med hoppteknikk


Flere hindre (kan også bruke "bumps")


Vi trente også litt til instruktørkurset, her trener Jon og Arja på "hopp target".

Jeg lærer Thea å "give me five".

Marianne demonstrerer "hands up" og "spill død"

Vi gikk selvfølgelig tur på Hellestø etter endt kurs på søndagen også
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar