fredag 18. november 2011

Instruktørkurs problematferd 3. helg

Da har jeg endelig fått litt tid til å skrive om 3. kurshelg av Siddis hundeskoles instruktørkurs med fordypning i problematferd.  Begge dagene begynte med teori, før vi fikk masse praksis med nye hunder.  Teorien denne helgen omhandlet aggresjon mellom hunder, hunder som er redd mennesker og praktisk problematferd.  Denne helgen fikk vi praktisere med andres hunder, med kunder som har hatt privattimer med Siri eller Arne, eller som har vært med på problemhundtreningene til Siddis.  Vi begynte å jobbe med hunder som var usikre på andre hunder på lørdagen, og på søndagen fikk vi jobbe med hunder som var usikre på mennesker.  Vi ble delt inn i grupper med hver vår "problemhund", og sammen med eierne planla vi hva vi skulle gjøre i løpet av 3 økter.  


Jeg, Kine og Beate fikk jobbe med søte bulldogen Ruth, og vi begynte treningen med å trene på ro i buret før hun fikk komme ut å trene.  


Kine instruerte den første økten, og de jobbet med å få Ruth rolig før vi kunne begynne å trene med figuranthund.


Vi hadde planlagt å begynne å trene med figuranthund i første økt, men ettersom vi brukte mer tid på å få Ruth rolig nok til å trene, ble det for liten tid til det.  Vi måtte derfor revurdere planen vår for øktene mens den andre gruppen jobbet med deres kunde. 


Neste økt var det lettere å få Ruth rolig nok til å trene, og etter ett lite dytt fra Siri beveget vi oss lengre ut på banen, hvor Solveig ventet med sin figuranthund Cara.  Ruth var veldig opptatt av Cara, men etterhvert roet hun seg ned slik at vi kunne trene.


Anne og hennes kunde trener på å gå frem og tilbake parallelt med figuranthundMarianne og hennes kunde trente også på å kunne gå parallelt med figuranthund på andre siden av banen


Etter lunsj fikk vi nye kunder, og jeg var så heldig å få Bente og Brutus.  
På søndagen begynte vi også med teori, denne gang om aggresjon mot mennesker og om hvordan vi kan trene på dette.  

Beates gruppe jobbet med en hund som ikke likte å bli klappet på hodet.  De trente på å gradvis kunne ta hånden nærmere ned mot hunden, og belønnet dette.


Med tanke på at hundene vi jobbet med var usikre på mennesker fikk tilskuergjengen stå inne å kikke.


Kines gruppe fikk en toy terrier som var veldig usikker på mennesker, og hun brukte derfor seg selv som figurant for å ha minst mulig mennesker på banen.  Hun stod i ro og hev godbiter til hunden, da det ble for skummelt for den å komme bort for å ta godbitene.  


Tur med hundene i pausen

Jeg og Beate fikk Marius og hans Zita som "kunde", og det var veldig lærerikt å få jobbe med en hund som i tillegg til å bjeffe på mennesker av usikkerhet, også hadde lært seg å bjeffe for å få godbit.  I første økten hadde vi en person som figurant, men Arne som satt å filmet var mye mer skummel enn figuranten.  Vi gikk derfor over til å kun trene på Arne.  Zita har veldig lett for å gå inn i "treningsmodus" når hun får godbiter, så vi endte til slutt opp med å passere Arne på avstand, hvor Marius kastet godbiter til henne mens vi gikk og hun var rolig.  Jeg syntes dette var den vanskeligste "casen", på grunn av hennes lærte bjeffing og at hun lett går over i "treningsmodus", men det var også den mest lærerike!

Etter kurset ble det som vanlig tur på Hellestø 

Zita i solnedgang

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar