torsdag 27. oktober 2011

Idsportrening 22 okt

Vi begynte helgens trening med en sosialiseringsring for Frost, som har vært litt laber i lekingen i det siste.  Vi stilte oss i en stor sirkel, alle utstyrt med hver vår leke.  Målet med ringen er å øke Frosts interesse for figuranter, og samtidig gire ham opp på lekene.  Når Frost har lekt med første figuranten blir denne passiv, mens vi andre lokker Frost til oss.  Dette gjentas til Frost har lekt med alle figurantene.  En slik sosialiseringsring er veldig effektiv og motiverende for hunden, og det var sannsynligvis også litt av ett syn, da vi ifølge Frosts blogg var "7-8 stk som stod i en stor sirkel, med synkron knesvikt og høye rop". Morsomt for både hund og figuranter!

Frost leker med Lars Inge i sosialiseringsringen

Lars Inge og Kira


Etter å ha funnet Hilde var Kira så giret på å gå spor at hun ikke klarte å holde seg i ro mens Hilde gikk det neste sporet.  Hun jobbet intensivt og konsentrert, og hadde en kjempeøkt!

Cecilie setter Frost på sporet


Belønning hos figurant. Cecilie gikk korte spor hvor hun ikke selv visste hvor figuranten hadde gått for å bli flinkere til å stole på Frost.  Frost hadde også en veldig god dag, og han jobbet effektivt og konsentrert!  

Jeg og Beate gikk spor hvor jeg var falsk figurant, og fulgte etter Beate som var ekte figurant.  Vi fant ut (litt for sent) at sporet gikk gjennom en myr, så det ble en våt affære...

Etter myren ble terrenget fullt av tette busker

Stakkars Beate var ikke helt skodd for anledningen... Ikke lett å være figurant!

"Litt" tørst etter å ha vasset i myren

Våre flinke supermammaer var med denne helgen også, og lille Theo synes klikkeren min var kjempekjekk!

Pippi gjøres klar til sporstart

Vi gikk først ett spor med falsk figurant, hvor Cecilie (som var falsk) tok følge med Beate (som var ekte).  De skiltes i ett kryss hvor Cecilie gikk til venstre og Beate gikk til høyre.  Dette forstyrret ikke Pippi, hun gikk rett til høyre, og viste ingen tegn til å bli forstyrret av den falske figuranten.  
Det neste sporet var uten falsk figurant, og noe lengre.  Da vi avtalte hvor figuranten skulle gå glemte jeg at det var lørdag og derfor en del trafikk rundt Tvedtsenteret hvor vi la sporet.  Pippi er ikke glad i biler, og jeg har tidligere måttet trene på biler for å hindre henne i å springe etter dem.  Dette har de siste månedene kommet litt tilbake ettersom vi sjeldent går der det er biler, og derfor ikke har fått trent.  Sporet gikk langs veien ett stykke, og over flere fotgjengeroverganger, så jeg var veldig glad for å se at Pippi ikke lot seg forstyrre av trafikken ved siden av sporet.

Belønning med kyllingnakke hos figurant, en belønning Pippi tydeligvis vil jobbe hardt for!

Jeg prøvde Lucy på ett kort spor med delvis synlig figurant, men hun tok dessverre ikke poenget med det første...

 

Etterhvert fant hun figuranten, men siden hun brukte en del tid og tydeligvis ikke forstod helt sammenhengen, fant vi ut at vi burde ta en sosialiseringsring med henne også.

Lucy lekte veldig fint med både Heidi og Lars Inge, og etter at Beate byttet leke var også hun kjekk å leke med.  Neste gang vil jeg gjerne begynne med sosialiseringsring, og jobbe med å springe ut til figurant å leke.  Hun leker veldig bra, men leker er tidvis ganske uinteressant, så vi skal til neste gang jobbe med å øke interessen for lek.


1 kommentar:

  1. Stilige bilder Helle og du er kjempeflink å få med hva alle har holdt på med :-) Og dere var et FANTASTISK SYN i sosialiseringsringen ;-)

    SvarSlett