lørdag 17. september 2011

Terapihundtest

Torsdag reiste jeg østover til Antrozoologisenteret på Ås, hvor jeg tok min utdannelse innen dyreassistert terapi.  Denne gang reiste jeg ikke for å utdanne meg selv, men for å mentalteste Lucy.  Mentaltesten er for å se Lucys reaksjonsmønster, og for å se om hun egner seg til å bli terapihund.  Testen består  av flere momenter, blant annet sosialitet ovenfor hunder og mennesker, reaksjon på nye objekter, høye lyder, og en lydighetsdel.   
Jeg har i tiden etter at jeg fikk Lucy ikke konsentrert meg om å trene lydighet, men kun fokusert på å se hvordan hun er med mennesker, hvordan hun er i nye miljø og hvordan hun reagerer på potensielt skremmende objekter.  Hun har ikke vist noen tegn til utrygghet, hun liker både mennesker, barn, og hunder, og hun slår seg fort til ro i nye miljø.  Jeg har også fått mine kjære kollegaer på Siddis hundeskole til å teste hvordan hun er med mennesker og hvordan hun takler litt røff håndtering, noe hun har taklet veldig bra.

Lucy bestod testen, og teamet som testet henne mener hun vil gjøre en god jobb som terapihund.  Jeg kommer til å fortsette å trene henne i grunnleggende lydighet, samt trene på nyttige øvelser og morsomme triks som kan komme til nytte i dyreassisterte intervensjoner.


3 kommentarer:

  1. Det var så kjekt å høre at alt gikk bra på testen! Gleder meg til følge med videre på utviklingen av deg, firmaet ditt og din terapihund!

    SvarSlett
  2. Gratulere so masse med godkjent terapihund... dåkke e gode :-) Frost hilser og er imponert ;-)

    SvarSlett