søndag 11. september 2011

Valpekurs og valpepass

På onsdagens valpekurs var vi så heldige å ha med en ekstra deltaker; Hildes lille valp Twist. Hilde jobber på Siddis, og spurte om han kunne få være med på kveldens valpeslipp for å sosialisere ham med de andre valpene.  Å sosialisere valpene våre er en av de viktigste jobbene vi som hundeeiere har, og ettersom valpers fryktreaksjon er ferdig utviklet ved ca 3 måneders alder, er denne perioden avgjørende for hvor trygg hunden vil bli på andre hunder som voksen. Vi bør derfor utnytte denne tiden til å la valper bli sosialisert med andre trygge hunder av alle størrelser og utseende.  I tillegg til å sosialisere valpen vår på andre hunder i denne perioden er det også veldig viktig at valpen blir sosialisert med andre mennesker i alle aldre, størrelser, og utseende.
Hilde gjør en super jobb med å sosialisere Twist, og han er også med i Siddis hundeluftings valpeprogram.  Valper som er med i valpeprogrammet hentes mens eier er på  jobb, og får sosialisering, miljøtrening og selskap.  
Målet med valpeprogrammet er å forebygge separasjonsangst og gjøre valpen trygg på miljøer, folk og dyr.  Gjennom valpeprogrammet har Twist fått være med på togstasjonen, på kjøpesenter, og han har fått hilse på trygge voksne hunder.

Kursets valpeslipp gikk veldig bra, det var en valp som var litt for voldsom for Twist, men ettersom vi ønsker å gi alle valpene gode møter med de andre valpene lot vi dem gå sammen til alle var blitt trygge på hverandre.  

Sanna tok seg gjerne av kontakttreningen med Twist

Etter kursene gikk vi en liten tur med Twist og mine hunder for at han skulle få noen gode møter med voksne hunder også.  Pippi og Lucy er veldig greie med valper som ikke er så voldsomme, ettersom de hilser på valpen for så å ignorerer den totalt. 

Etter endt valpekurs ble Twist med meg hjem, hvor han etter å ha prøvd å bølle med mine tisper fant ut at sokken min var ett mye mer spennende offer


Etter en liten stund ble også sokken litt for mye arbeid, så han sluknet ved siden av Lucy i sofaen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar