torsdag 4. desember 2014

Hilsen fra en hundeekvipasje

"Må få dele noe fint som jeg opplevde i går. En pasient som Moltas besøker i hjemmet har ligget på sykehuset i lengre tid på grunn av en operasjon. Han har lengtet mye etter Moltas så i går når Moltas var med på jobben gikk jeg inn for å spørre om han ville komme å leke. Ha ble så glad at han lå i sengen og skrek at han ville bli koblet fra alle drypp NÅ, personalet og hans pappa fulgte med og lykken var fullstendig. Personalet fra avdelingen syntes det var så fantastisk å se ham så glad. 

Etter en stund tar personalet kontakt via telefon og forteller at de har en jente som elsker hunder, hun har ligget på sykehus i 2 måneder etter en tragisk ulykke hvor hun mistet store deler av sin familie. De lurer på om hun også kan få komme inn å treffe Moltas. Det fikk hun selvsagt, så etter en times hvile for Moltas kom jenten, hennes mormor og personale.
Å se lykken i hennes øyne når hun (kom gående med en gåstol) fikk se Moltas går ikke an å beskrive med ord. Hun satt lenge ved siden av Moltas (han satt på en stol ved siden av henne) og bare klappet og nøt det. Hun pratet mye om sin egen hund og fikk Moltas til å gjøre noen kunster og spilte ett spill sammen med ham. Hun var så glad hele tiden!! Når hun skulle gå tilbake til sin avdeling spurte jeg henne om hun ville gå med Moltas i bånd, og hun gikk hele vegen (ca 50 meter) UTEN gåstol med Moltas i båndet! Det var i hennes egne ord den beste treningen hun hadde hatt hele dagen. Det er slike dager hvor man sovner med ett smil på leppene, tenk at min elskede hund har gjort en så flott innsats og gjort to veldig syke barn så lykkelige for en stund."
Moltas er en labradoodle og arbeider sammen med sin hundefører Anette Jirbäck arbeider med svært syke barn på Astrid Lindgrens Barnesykehus og innen hjemmesykepleien i Stockholm 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar