søndag 15. desember 2013

Hunder til motivasjon og refleksjon

Besøks- og terapihunder er ett mektig verktøy til både motivasjon og refleksjon. Vi kan blant annet benytte hundene for å motivere til å gjøre livsstilsendringer i forhold til trening, kosthold og generell helse og velvære. Ved å benytte hunden som eksempel eller ved å diskutere hundens "tanker", følelser og atferd kan vi få brukerne til å reflektere over egne tanker, følelser og handlinger.

Monica som har gått vår besøkshundutdanning arbeider på sykehjem for eldre med demens, hvor hun har med hunden hennes Lykke. Lykke er til stor glede for mange, og hun har også fått en av beboerne til å forandre kostholdet ved å slutte å spise store mengder marsipan. 

Monica forteller: "Han ville gi marsipan til Lykke, men jeg sa at hun ikke kunne spise det da hun kan bli dårlig i magen. Da fant han ut at han mest sannsynlig også kunne få dårlig mage av marsipan, så da sluttet han. Nå kjøper han heller snop til oss på kontoret, så vi kommer til å trille når jula kommer! Det er fascinerende hvordan demente pasienter kan gå rundt å huske på hunden som ligger på kontoret hele dagen, men de husker ikke det de har spist for 5 minutter siden."1 kommentar:

  1. Fantastisk!! Du er en glede og inpirator Monica, ikke bare på jobben, men på fritiden også!

    Oss i nr 11b

    SvarSlett