fredag 20. desember 2013

Nisselue til hunden

Vi liker å gjøre litt ekstra stas på jobb i julen, og benytter anledningen til å spre litt ekstra glede og latter. Tidligere denne måneden tok vi en runde på våre arbeidsplasser og delte ut våre julekort, og i anledning det siste besøket før jul kledde vi opp hundene i nisselue. Å feste en nisselue på hodet til hundene er bortimot umulig (ihvertfall for små hunder) og det kan også være veldig forstyrrende for hundene når de er på arbeid. Jeg gjorde derfor noen små enkle endringer på luene, slik at de skulle passe dem bedre og sitte godt på.


Du trenger:
-Nisselue
-Saks
-Tråd
-Bjeller (hvis ønskelig)

Fremgangsmåte:

Kutt ett snitt i luen langs den hvite kanten (se bilde)


Tilpass hullet etter størrelsen på hundens hals og sy inn kantene. Du kan også velge om du vil sy fast toppen av luen eller "dusken" fast til luen slik at den ikke beveger seg for mye når hunden går og er forstyrrende. Jeg valgte å feste enden av luen (det tynne partiet før dusken) på kobbelet til ringen på selen. Festemåte vil være avhengig av størrelsen til hunden, så prøv deg gjerne frem.

Her kan du se hvordan jeg festet "dusken" fast i ringen til selen ved bruk av kobbelet

Luen forfra, den hvite kanten fungerer som ett brystbånd som holder luen fast. Dersom den sklir eller beveger seg mye kan du gjerne feste den fast i sele eller halsbånd. Fordi jeg bruker luen når hundene er i arbeid som terapihunder sørger jeg for at den veldig lett kan tas av dersom en bruker skulle dra i eller holde fast i luen og ikke ville slippe

Større hunder kan gjerne bruke luen som ett skjerf, men dette blir upraktisk på små hunder da den drar med seg mye smuss fra gulvet og er i veien for hunden

Jeg har også festet bjeller langs den hvite kanten av luen, slik at beboerne skulle høre oss i gangen når vi var på vei. Dette fungerte veldig bra, og en eldre dame lurte på om det var nissens reinsdyr som var på vei da hun hørte oss i gangen. 

Vi fikk veldig positiv respons på at hundene hadde nisselue på, det var mange som syntes de var "fryktelig søte!" og flere som syntes det var utrolig morsomt at også hundene hadde pyntet seg. Spesielt morsomt var det for beboerne når Mac ikke klarte å holde seg lengre og bare MÅTTE bite litt i "ballen" i enden av lua. Han fikk masse sympati for at han hadde holdt seg så lenge fra å ikke ta den, og en av mannfolka oppmuntret og heiet på ham med kommentarer som; "Ja, kom igjen! Ta den du!" Alt i alt en stor suksess!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar